Skip links

Times of Transition

En koncert, der antyder udviklingen fra barokken musik til wienerklassicismen – og helt frem til romantikken?

Den danske stjernesolist Andrea Brantelid og Concerto Copenhagen vil, under ledelse af Lars Ulrik Mortensen, dykke ned i en tid, hvor barokken karakteristiske træk bliver erstattet af nye innovationer.

Koncerten viser et vendepunkt i musikhistorien, hvor vi bevæger os fra barokken med musik af Georg Philipp Telemann, over Bachsønnen Wilhelm Friedemann Bach, til den wienerklassiske musiks ”faderskikkelse”, Joseph Haydn.

Ordet “brydningstid” er populært i kunsthistorien, når udtryksformer ændrer sig, og det lyder dramatisk, men er det sjældent. Men udviklingen fra barokkens stilistiske træk, over den italiensk/franske galante stil og den nordtyskeempfindsamkeit til de ungdommelige Sturm und Drang-sværmerier er fascinerende, og peger ikke bare hen imod wiener- klassicismen, men også langt ind i romantikken

Sammen med Brantelid vil Concerto Copenhagen forsøge at illustrere datidens udvikling, med et orkester og instrumenter i tidens vanlige størrelser, som Telemann, Bachs sønner og ’Papa Haydn’ ville kunne genkende.

Concerto Copenhagen udgav den anmelderroste album ’Times of Transistions’ med Andreas Brantelid i 2021, som kan høres her.