Skip links

BACH: THE OVERTURES

Concerto Copenhagen

BACH: THE OVERTURES

J.S Bach: Ouverturer
Originale versioner

Ouverture nr 1
 i C-dur, BWV 1066
Ouverture nr 2 i h-mol, BWV 1067
Ouverture nr 3 i D-dur, BWV 1068
Ouverture nr 4 i D-dur, BWV 1069

Johann Sebastian Bachs ouverturer er buketter af baroktidens mange populære dansesatser. De er hvad vi i dag forstår ved suiter, og de fire værker på denne cd omtales da også ofte som Bachs orkestersuiter. Men selv brugte han betegnelsen ouverture, både på grund af dansesuitens franske oprindelse og fordi den indledende sats var en “ouverture på den franske måde”. Tidligere var det den almindelige mening at disse suiter blev til i Leipzig i slutningen af 1730’erne, da Bach var kapelmester for Collegium Musicum. I dag tyder alt på at suiterne er blevet til betydeligt tidligere, og at de blot blev tilpasset særlige behov i hans Leipzig-år. Derfor er det heller ikke usædvanligt at høre dem opført uden trompeter og pauke som på denne indspilning.
Karl Aage Rasmussen

Anmeldelser:
Editors choice, Gramophone July 2021
“Mortensen gleans a freshness from his players, a sense of swing fuelled on joy. Their tirades are more like streaks of sparkle, outlining larger shapes of grace.” (Mark Seow, Gramophone, August 2021)

♥♥♥♥♥ “Det er en vild oplevelse at lytte til den klanglige perfektion, som det er lykkedes Concerto Copenhagen at opnå i deres indspilning. Energien, det intime lydbillede og de mange betoninger, der gør musikken levende,  har det samme udtryk som live.” (Henrik Friis, Politiken, 31.05 2021)

“Bachs ypperste orkestermusik spillet med lethed, elegance og retorisk mangfoldighed (..) På intet tidspunkt bliver musikken masseret på dette album, selv ikke 4. suites ildfulde glædesdans Réjouissance. For her spiller Coco flyvende og afspændt som et bigband på tåspidser, synkoper og koordinationer sidder lige i skabet så medrivende, at nummeret kunne stå som emblemet på denne pragtudgivelse” (Valdemar Lønsted, Information, 25.05.2021)

 

Medvirkende:

Concerto Copenhagen


Fløjte: Katy Bircher

Obo: Antoine Torunczyk, Andreas Helm, Per Bengtsson

Fagot: Jane Gower
Violin: Fredrik From, Hannah Tibell

Viola: Torbjörn Köhl

Cello: Judith-Maria Blomsterberg

Kontrabas: Megan Adie
Musikalsk ledelse og cembalo: Lars Ulrik Mortensen

Albummet udkom i 2021