Skip links

Nordic Light Festival – Berlin

Nordic Ligths Festival fejrer en musikalsk midsommeraften i Berlin ved at samle fire af Nordens barokorkestre, samt Tysklands ledende barokorkester Freiburger Barock Orchestra! 

Freiburger Barock Orchester, Barokkanerne, Drottningsholms Barockensemble, Finnish Baroque Orchestra og Concerto Copenhagen mødes til en inspirerende festival i hjertet af Berlin.

Rigdommen og alsidigheden i skandinavisk musik og de udøvende er velkendt i resten af Europa, men originale musikensembler fra disse lande ses sjældent uden for Nordeuropa. Og dog er de blandt de mest innovative og modige ensembler i deres hjemlande med spændende koncertformater,  uddannende outreach-projekter og eksperimenterende programmer.

Nordic Lights Festival markerer endnu en milepæl: ikke alene mødes de de fire ensembler i Berlin for allerførste gang, men de inviterer også det centraleuropæiske orkester, Freiburger Barock Orchester, til at udvide netværket og dele glæden ved udveksling og samarbejde.

Nordic Lights Festival arrangeres af Nordic Baroque Scene (NBS). NBS er en samarbejdsplatform etableret af Barokkanerne, Concerto Copenhagen, Drottningholms Barockensemble og Finnish Baroque Orchestra med det formål at styrke den nordiske barokscene gennem fælles innovative projekter, der fremhæver dens mangfoldighed og kvalitet, samtidig med at den udvider sin internationale synlighed.