Skip links

Julekoncert 2023

Concerto Copenhagen inviterer til julekoncert i Trinitatis Kirke, hvor orkesteret præsenterer julemusik fra hele Europa.

Dette års julekoncert omfavner vores mange forskellige traditioner, samt dem vi har til fælles. Mange steder rundt omkring i verden har vi altid – på hver vores vis – fejret vintersolhverv. Vikingerne ’drak jul’, men i dag fejrer vi Jesu fødsel i Betlehem, og en ting går næsten altid igen på tværs af kulturer: musikken.

Uanset vores historier, kulturer og ritualer, så er musikken en fællesnævner for os og en del af julens fest. Derfor kan du se frem til at opleve en bid af festen fra hele Europa, når sanger Marlene Metzger, Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen tager os med på en julerejse gennem Holland, England, Frankrig, Italien, Polen, Tyskland – og selvfølgelig Danmark; Christian Geist var organist ved Trinitatis Kirke fra 1684 til 1686.

Det er musik, der beskriver og fortolker julens budskaber, som vi kender. De landlige stemninger med dyr og hyrder omkring stalden, hvor Jesusbarnet blev født. Det er fortællingen om morgenstjernen – stjernen over Betlehem, det nye lys i verden, som i overført betydning selvfølgelig også er Jesusbarnet selv – lyset og håbet, der nu er bragt ind i verden, og hvordan vi nu går imod lysere tider. Men det er også musik, der sætter ord på følelserne hos Jesu moder, Jomfru Maria. Hun kan godt mærke, at barnet, hun har født, ikke er et helt almindeligt barn, og derfor beder hun Gud om hjælp til det, der skal komme.

CoCos Julekoncert 2023 kan opleves to gange samme aften.
Aftenens første koncert finder sted i Trinitatis Kirke, hvor kirkens rum forstærker julens budskab. Senere samme aften spiller vi et udvalg af de samme værker i en mere intim koncert i Musikhuset i København med levende lys og mulighed for at købe et glas vin inden koncerten.Så kom med, når vi byder julen og lysere tider velkommen, og ønsker hinanden en god jul med dem vi har kært.  Læs mere om denne koncert her.