Stefanie Barner-Madsen

Som 10-årig modtog jeg min første violinundervisning. Min storsøster som er professionel fløjtenist inspirerede mig meget med sin øvning og i vores hjem var musik hverdagskost. På min skole var musikken også omdrejningspunkt og allerede som skoleelever rejste vi ud og spillede. Her blev jeg inficeret og blev nu klar over at jeg ville satse på en musikerkarriere. I 1988 startede jeg mit violinstudium hos Prof. Ida Bieler på Musikhochschule Frankfurt am Main og afsluttede med Diplomeksamen i 1992. På dette tidspunkt hørte jeg en fremragende Gambist (min søsters svigerfar) som spillede en del sammen med Jordi Savall og her besluttede jeg mig for at studere barokviolin. På dette tidspunkt oprettede Frankfurter Musikhochschule en studieretning for ’Alte Musik’. Jeg studerede hos Anne Röhrig og Prof. Michael Schneider. Senere tog jeg timer hos John Holloway og Andrew Manze. I 1995 afsluttede jeg mine studier i opførelsespraksis med koncerteksamen.

Mit første barokorkester var La Stagione Frankfurt og Fiori Musicali Bremen. Jeg underviste også en del og havde omkring 30 elever på det tidspunkt. I 1996 flyttede jeg til København da min daværende kæreste havde fået stilling i Radiounderholdningsorkestret. Andrew Manze som var koncertmester i Concerto Copenhagen på dette tidspunkt inviterede mig til mit første projekt med Concerto Copenhagen. Siden dengang har jeg været fast tilknyttet til orkestret. Jeg kom fra et land med store baroktraditioner og var lykkelig over, at der eksisterede et barokorkester i København. Jeg spiller i forskellige ensembler bl.a. Lachrimæ, Originalerne, Gentofte Barok, La Lumiere Du Nord, Festspielorchester Göttingen og mange andre. Seneste Repertoire: Buxtehude Geistliche Kantaten TriosonatenTartini Sonate i e-mol Sting/ Dowland Händel: Neun deutsche Arien Moderne nyskrevet musik af danske komponister, fransk barokmusik. 

Det er meget spændende at være en del af Concerto Copenhagen, fordi orkestret aldrig står stille men hele tiden er i udvikling. Inspirationen kommer fra alle kolleger og ikke mindst fra ’kraftfeltet’ Lars Ulrik. Fremtidsvisioner: Jeg ønsker udover de traditionelle koncertopførelser at vores musik bliver bragt ud til et nyt og meget gerne yngre publikum. Jeg mener at vi har et stort ansvar for at dele vores spændende verden med nye målgrupper.


Foto: Reinhard Wilting