Kate Hearne

Kate er født i 1979 i Dublin, Irland, bosat i Malmö, Sverige. Instrumenter: Cello og blokfløjte. Da jeg kun var 5 år gammel blev jeg, min storebror og min storesøster presset til at gå blokfløjtetimer. De rareste minder, jeg har fra disse tidlige år var de lange dage, der gik med at spille renæssancekonsortmusik, og da jeg som teenager begyndte at spille cello, var kærligheden til den tidlige musik allerede etableret. Jeg er glad for, at jeg havde nogle rigtigt gode orkesteroplevelser med the Irish Youth Orchestra (det irske ungdomsorkester), som f.eks. da vi spillede hele Wagners Ring og mange Mahler. Alligevel har jeg altid vidst, at jeg ville elske at spille på tarmstrenge i mindre ensembler.

Beslutningen at flytte til Stockholm 2002 var ikke svær. Der havde jeg muligheden for at studere barokcello og –blokfløjte hos to fantastisk inspirerende lærere, Dan Laurin og Chrichan Larson. Jeg kom med i Concerto Copenhagen for første gang i 2007 og var virkeligt glad for at have fundet en gruppe af ligesindede, som nyder livet og musikken og der forstår vigtigheden i at tænke retorisk, når man spiller og optræder. Selv om Concerto Copenhagen har spillet sammen længe, så lykkes det altid at skabe noget nyt og frisk, når de samles.

Når jeg ikke hænger ud med “the CoConuts”, er jeg tit ude at turnere med min blokfløjtekvartet, Woodpeckers (Spætterne), eller med andre gode ensembler som det polske Arte dei Suonotori og Barokksolistene (Norge). Jeg tager oftest muligt hjem til Irland, og der er jeg så heldig at arbejde som barok- og programkonsulent for the West Cork Chamber Music Festival og som koordinator for deres barokskole-workshops. Jeg drømmer om at ende mine dage med at spille gambekonsort med venner - måske noget af det vidunderlige musik fra den Jakobinske Tidsalder (Engelsk barok 1603-1625)... men siden jeg endnu ikke er gået igang med at spille gambe endnu, så kan der heldigvis gå lang tid, før det sker!

Læs mere på katehearne.com samt Woodpeckers Blog


Foto: Reinhard Wilting