Howard Rowntree

Jeg voksede op i en familie, som alle spillede et strygeinstrument. Da jeg blev fire bekendtgjorde jeg, at jeg ville spille et rigtig stort instrument. Kontrabassen blev foreslået. Men jeg nægtede på stedet og deklarerede at jeg ville spille på tuba og ikke på en "dum stryge ting"! Som femårig begyndte jeg min messingblæseruddannelse på trompeten – og voksede aldrig fra det...!

Jeg studerende trompet på Royal College of Music (London) i fire år. Jeg studerede både moderne- og baroktrompet. Jeg har siden arbejdet som freelancemusiker med base i London. Jeg har spillet med mange anderkendte orkestre. Bl.a. har jeg spillet med The Orchestra of the Age of Enlightenment, The Orchestra of the Sixteen, English National Opera, The Mahler Chamber Orchestra, The Hanover Band, The New London Consort, The Gabrieli Consort og selvfølgelig med Concerto Copenhagen. Leipzig Baroque Orchestras opførelse af Juleoratoriet i St Thomaskirche, hvor jeg spillede førstetrompet, er særlig mindeværdig for mig. Koncerten markerede 250året for Bachs død. Jeg har også spillet en del trompet- og orgelkoncerter med den verdensanerkendte virtuos Terrence Charleston bl.a. i Torreciudad katedralen (Spainen) and Bratislava katedralen.

Sammen med min livslange kærlighed til trompeten (særligt barokrepertoiret) nyder jeg at vandre i bjergene. Jeg har også en stor interesse for "heavy-metal" og den genres historie (inklusiv en enorm pladesamling!) – måske lidt ironisk for en trompetist.