Fredrik Bock

Jeg hedder Fredrik Bock og er født i Halland/ Sverige i 1973. Jeg har boet og studeret musik i Odense, Bremen og København, men har siden 2006 boet i Malmö. Da jeg begyndte at spille musik, ville jeg spille elguitar, men eftersom den lokale musikskole ikke havde plads på elguitarholdet, begyndte jeg på klassisk guitar i stedet. Nu spiller jeg barokguitar og lutinstrumenter i forskellige størrelser.

Den første gang, jeg spillede med Concerto Copenhagen, var, da jeg gik i solistklassen på DKDM (Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København) i 2002. Vi spillede Julius Cæsar på Det Kongelige Teater, og det var en fantastisk oplevelse at være med! Udover Concerto Copenhagen spiller jeg med bl.a. Barokksolistene (Sverige), Theatre of Voices og Erin Headley. Min interesse og nysgerrighed for andre genrer fører ofte til musikalske møder uden for renæssancen og barokken; den ene dag med en sanger på visefestival, den næste dag er det på en pub med folkemusikere, og nogen gange spiller jeg helt nyskreven musik.

Som en af få lutenister har jeg specialiseret mig i at spille på barokguitaren, og mit kompromisløse arbejde med den er blevet belønnet med flere legater og priser. Jeg bliver blandt nogle af mine kolleger spøgefuldt kaldt Banjo-Frede - bag spøgen gemmer der sig en lille drøm om at få lov til at spille banjo i et bluegrassband, og drømmekoncerten ville være at få spille banjo med bluegrassdronningen Allison Krauss.

Læs mere på fredrikbock.com