Mytologi og univers – Melk

Melk

Vores program “Mytologi og univers” omfatter musik som enten beskriver eller finder sted i en virkelighed fjern fra vores egen, og som kommer til udtryk på flere forskellige niveauer på samme tid. Som livet i sig selv…

"Venus og Adonis” og ”Pan og Syrinx” er begge baseret på gamle myter og indeholder en stærk dramatisk konflikt mellem drøm og virkelighed. Det samme gælder for Händels balletmusik fra ”Alcina”, som beskriver kampen mellem de gode og onde ånder.

Med Muffats ”Lucky Stars” (Propitia Sydera), lader en anmodning eller bøn sig ikke skjule om at modtage et guddommeligt forsyn til redde verdenen fra det krigshærgede Centraleuropas rædsler, hvor Muffat tilbragte størstedelen af sit liv.

Ved første øjekast virker Telemanns ”La Bizarre” som en normal suite holdt i den franske stil. Men ved nærmere eftersyn finder man ved hvert eneste øjeblik vigtige forandringer ved næsten alle de musikalske elementer: Melodi, rytme, form, ornamentation, tekstur etc. Et bekendt sprog eller glimt af en anden mytologisk virkelig?

Program

John Blow (1649-1708): Suite fra Venus og Adonis
Georg Muffat (1653-1704): Concerto Grosso nr.12 i G-Dur Propitia Sydera
Henry Purcell (1659-95): Suite fra Fairy Queen, Z.629
- - -
Johann E. Galliard (1687-1749): Suite fra Pan and Syrinx
Georg Friedrich Händel (1685-1759): Balletmusik fra Alcina
Georg Philipp Telemann (1681-1767): Suite La Bizarre i G-Dur, TWV 55:G2