Michala Petri

Ålborg, Gram og København

Barokorkestret Concerto Copenhagen med Lars Ulrik Mortensen møder Michala Petri

Et længe ventet møde mellem to af dansk musiklivs største profiler, blokfløjtenisten Michala Petri og dirigenten og cembalisten Lars Ulrik Mortensen, begge modtagere af den prestigefyldte Sonning Musikpris.

Kun få danske klassiske musikere er kendte navne i den brede offentlighed, men blandt dem er Michala Petri. Lige fra hun var teenager, har hun forbløffet og begejstret med sit virtuose blokfløjtespil, og hendes verdenskarriere har budt på samarbejde med mange kendte orkestre og dirigenter. I snesevis af komponister har skrevet værker til hende, også færingen Sunleif Rasmussen, som i dag mere end nogen repræsenterer de vindblæste klippeøer på den klassiske musikscene. I 2011 skrev han en række variationer over den vandremelodi der anvendes til Thomas Kingos storslåede salmetekst om livets grundvilkår.

I første halvdel af 1700-tallet havde Italien en førerstilling, og italienske musikere spredtes overalt i Europa. Locatelli og Geminiani var topnavne i perioden, de endte deres dage i henholdsvis Amsterdam og Dublin, og også fløjtekoncerternes ophavsmænd døde uden for Italien - Vivaldi ukendt og forgældet i Wien, den knap tyve år yngre Sammartini i London.  Händels “vandmusik” til en kongelig sejltur på Themsen (spillet af et orkester på en båd ved siden af monarkens) har været et hit lige siden den blev hørt første gang i 1717.

Program

Antonio Vivaldi: Ouverture til La Senna festeggiante, RV694
Antonio Vivaldi: Blokfløjtekoncert i c-mol, RV441
Sunnleif Rasmussen: Variationer over Sorrig og glæde
Pietro Antonio Locatelli: Concerto Grosso i D-Dur, op.1 nr. 5
– – –
Francesco Geminiani: Concerto Grosso (efter Corelli) i d-mol, "La follia"
Giuseppe Sammartini: Koncert for blokfløjte og strygere i F-dur
Georg Friedrich Handel: Satser i G-dur fra Water Music, HWV 350

 
Podcast
Michala Petri og CoCo

Michala Petri og CoCo

Henrik Engelbrecht interviewer Michala Petri og Lars Ulrik Mortensen forud for Concerto Copenhagens koncerter med Michala Petri som solist 1.-3. oktober 2017.