Den morgen vi var hyrder – Midsommerbarok

Midsommerbarok, København

Tea Bendix, illustrator og forfatter, og Poul Høxbro, musiker og story-teller, er kræfterne bag billedbogen "Den morgen vi var hyrder" med indlagt CD med engelsk og fransk barokmusik, en bog som udkom i et samarbejde mellem Forlaget Carlsen og Concerto Copenhagen. Ved koncerten gengiver Poul Høxbro historien fra bogen i fri form.

En del af festivalprogrammet under Midsommerbarok 2018.

Program

Poul Høxbro fortæller historien fra "Den morgen vi var hyrder" og spiller engelsk og fransk barokmusik sammen med et ensemble af musikere fra Concerto Copenhagen.
Efter koncerten viser Tea Bendix tegninger fra skitseprocessen og fortæller om at tegne musik og arbejde med børnebøger. 

J. Playford: Young’s Delight
J. B. Lully: Chaconne (G) fra Trio de la Chambre du Roi, LWV 35
J. Aubert: Amuzette, op. 14 No. 4
J. Playford: The English Dancing Master
J. B. Lully: Fra Trio de la Chambre du Roi, LWV 35

 
Spotlight
Den morgen vi var hyrder

Den morgen vi var hyrder

Billedbog og koncert Kan man udgive en bog med og om barokmusik til børn? Vi har prøvet! Så her er en billedbog fortalt af Tea Bendix og Poul Høxbro, tegnet af Tea Bendix og med en indlagt CD med fransk og engelsk barokmusik indspillet af Concerto Copenhagen under ledelse af Poul Høxbro og Lars Ulrik Mortensen. Bogen er udgivet i samarbejde med Forlaget Carlsen i forbindelse med Concerto Copenhagens 25-års jubilæum 2016. Se en læseprøve her... Se den fulde pressemeddelelse om bogen her (PDF)... Bogen er til salg eller kan bestilles hos landets boghandlere. Den kan desuden købes ved de fleste af Concerto Copenhagens koncerter. Bogen kan også bestilles hos Concerto Copenhagen sålænge lager haves. Pris: 200 kr. + porto. Skriv til kirsten@coco.dk. Se video, interviews og anmeldelser vedrørende bogen længere nede på siden! og det er også en koncert! I koncerten fortæller Poul Høxbro historien fra bogen på en fri og levende måde og spiller tromme og enhåndsfløjte sammen med et ensemble af musikere fra Concerto Copenhagen. Bogens illustrationer og en hel del ekstramateriale projiceres på storskærm. Børnene får tid til at stille spørgsmål med mere. Målgruppe: 5-8 år Varighed: 35-45 minutter Koncerten fungerer for grupper på 1-2 klasser på én gang. Der skal bruges en nogenlunde kraftig LCD-projektor og et lærred, ligesom en vis mørklægning er nødvendig. Pris: efter aftale, arrangeres bedst i samarbejde med et bibliotek, kulturhus eller lignende, der lægger størstedelen af økonomien. Kontakt Kirstine Skov Hansen på tlf. 4212 6843 eller mail kirstine@coco.dk for mere info. Børn har udtalt om forløbet: "Jeg syntes det var en rigtig god koncet og billederne var lavet rigtig flot. Jeg kunne godt tænke mig, at de kom og spillede godnatsang for mig hver dag." "De var virkelig gode til at spille, og de gjorde det vildt kreativt. Hvor mange dage har de øvet?" "De spillede godt og han (Poul Høxbro) fortalte godt, så man kunne forstå det." "Koncerten var rigtig god! De kunne lave nogle ret gode lyde ud af instrumenterne. Der var en helt masse mennesker til koncerten, der kunne lide musikken og det var rigtig hyggeligt."

Anmeldelse

De bedste børnebøger: Juni

»Det er samtidig en bog, der på rigtig fin vis lærer børn om en historisk og musikalsk periode (barokken), der ellers ikke får stor opmærksomhed. Jeg håber, at Forlaget Carlsen eller andre forlag vil binde an med at udgive flere børnebøger – af lige så høj kvalitet – om andre historiske og musikalske perioder. Bogen er helt oplagt månedens bedste bog.«
Om billedbogen "Den morgen vi var hyrder"

Pia Dalsgaard
Børnenes Bøger, 6. juli 2016
Anmeldelse

En fryd for øjet

»Den morgen vi var hyrder af Tea Bendix og Poul Høxbro er en fryd for øjet, en liflen for øret – en smuk, smuk børnebog med en fin og charmerende historie, der foregår et sted lige midt i barokken.«
6 af 6 stjerner
​Om billedbogen "Den morgen vi var hyrder"

Pia Dalsgaard
Børnenes bøger, 14/6 2016