Musikalsk Grundkursus

Workshopkoncert i samarbejde med Musikalsk Grundkursus

Concerto Copenhagen tilbyder i samarbejde med Musikalsk Grundkursus i København, i Helsingør og på Sjælland foruden Skt. Annæ Gymnasium et årligt tilbagevendende workshop-kursus for de talentfulde unge stryger-elever, som afsluttes med 2–4 offentlige koncerter med gratis adgang.

Formålet er at tage et medansvar for musikerfødekæden i Danmark og at inspirere de unge talenter og give dem erfaring med barokmusik og de spilleteknikker og musikalske udtryk, der knytter sig hertil, og at give dem et forløb med musikglæde og et antal offentlige koncerter med publikum med alt hvad dette fører med sig. Endelig er det for Concerto Copenhagen også vigtigt på denne måde at søge at give de unge mennesker smag for barokmusikken med tanke på, at de måske en dag vil kunne rekrutteres til orkestret.

Projektet finder indtil videre sted én gang om året, og man skal i forvejen være elev på én af de nævnte musikskoler for at kunne deltage. Det er tanken at udvide denne aktivitet til at dække større dele af landet, hvilket dog vansliggøres af mangel på ressourcer.

Se interviews med nogle af de unge og med koncertmester Peter Spissky herunder.

Se video

Musikalsk Grundkursus 2017

Interview med MGK-eleverne Marta og Jeppe under MGK workshopprojektet 2017 med Købehavns Musikskole, Sankt Annæ Gymnasium og Musikskolen på Frederiksberg.
Peter Spissky – musikalsk ledelse
Videoproduktion: Kirstine Skov Hansen / Concerto Copenhagen

Se video

Musikalsk Grundkursus 2015

Interview med deltagere i workshop-projektet

Se video

Musikalsk Grundkursus 2014

Interview med elever og med koncertmester Peter Spissky