Bevægende barok

En musikalsk og poetisk vandring i Statens Museum for Kunsts samling af 1600- og 1700-tals malerier

Sammen med Annette Skov og Statens Museum for Kunst udviklede Poul Høxbro fra Concerto Copenhagen projektet "Bevægende barok". En seance på ca. 35 minutter der giver mulighed for at opleve museets smukke baroksamling på en ny og anderledes måde.

Forløbet er en musikalsk og poetisk vandring mellem malerierne i baroksamlingen, en sansevandring med udgangspunkt i forskellige temperamenter og de forskellige motiver, som åbner sig for tilskuerne i et fornøjeligt samspil af Annette Skovs fortælling og velklingende barokmusik af meget forskellig karakter.

Projektet gennemførtes første gang 13. februar 2015 i forbindelse én af Statens Museum for Kunsts populære "Fridays" og blev gentaget yderligere fire gange i dagene efter. Der er endnu ikke planlagt nye forestillinger, men det er tanken at gentage succes'en. Desuden er det Concerto Copenhagens ønske at udvikle én eller flere varianter, der kan gennemføres på andre kunstmuseer i landet. Dette forhindres i øjeblikket af mangel på økonomiske ressourcer.

Hvis du har interesse i projektet så skriv til Nikolaj de Fine Licht nikolaj@coco.dk.

Poul Høxbro – trommer, galoubet & tambourin, musikalsk ledelse, koncept
Annette Skov – fortælling, performance, koncept

Se video fra forestillingerne i februar 2015 herunder.

Se video

Bevægende barok

Fra forestillingerne på Statens Museum for Kunst, februar 2015. Produceret af Cubus Film.