EAP

EAP – exceptional art projects

Vi bruger denne betegnelse – opfundet af Brian Irvine fra Dumb World – som en betegnelse for de mere utraditionelle projekter, vi som orkester sætter igang og udvikler. Musik som den formidles af Concerto Copenhagen handler om fordybelse og hengivelse, om det uventede og om at forundres, om følelser og om væren i nuet.
Exceptional Art Projects er projekter som kommunikerer, skaber dialog og involverer på andre måder end den mere traditionelle koncert. Det er projekter som forudsætter den højest tænkelige kunstneriske ambitioner og færdigheder kombineret med en rodfæstet tro på, at vi alle er fødte kunstnere – nogle er blot mere bevidste om det end andre.

Her finder du en oversigt, som vil ændre sig løbende. Der er projekter for børn, for unge, for ældre, for indlagte – og for alle!

FOR BØRNENE: "DEN MORGEN VI VAR HYRDER" – BILLEDBOG OG KONCERT

Musiker og historiefortæller Poul Høxbro og forfatter og illustrator Tea Bendix har skabt en smuk og stemningsfuld billedbog om en lille hyrdedreng, der betager alle med sin dejlige musik. Med bogen følger en cd med barokmusik – indspillet af Concerto Copenhagen – der passer til historien.
Concerto Copenhagen tilbyder en "fortælle-koncert" baseret på bogen. Målgruppe: 5-8 år, 1-4 klasser på én gang.
Læs mere om bog og koncert og bestil bogen her...

FOR ALLE: HUSKOMPONIST KARL AAGE RASMUSSEN

Kan man en nulevende komponist og et barokorkester skabe et samarbejde? Det har Karl Aage Rasmussen og Concerto Copenhagen gjort, og det kommer der mange spændende ting ud af!
Læs om projektet og resultaterne her...

For Børnene: BAROKEKSPEDITIONEN

Concerto Copenhagen tilbyder i samarbejde med Statens Museum for Kunst i København et anderledes undervisningsforløb, der blander musik, billedkunst og fortællelyst. Målgruppe: 2.-4. klassetrin - bemærk: kun for skoleklasser!
Læs mere...

FOR ALLE: BEVÆGENDE BAROK!

Bevægende barok er en musikalsk og poetisk vandring i Statens Museum for Kunsts samling af 1600- og 1700-tals malerier. Dette projekt fandt første gang sted i februar 2015.
Læs mere...

FOR de UNGE: MGK-WORKSHOP

Concerto Copenhagen tilbyder i samarbejde med Musikalsk Grundkursus i København, i Helsingør og på Sjælland foruden Skt. Annæ Gymnasium et årligt tilbagevendende workshop-kursus for de talentfulde unge stryger-elever, som afsluttes med 2–4 offentlige koncerter med gratis adgang.
Læs mere...

FOR DE UNGE: UNGT BLOD

Concerto Copenhagen samarbejder med Det kgl. danske Musikkonservatorium om et årligt tilbagevendende workshop-projekt med de studerende, der afsluttes med en gratis koncert i konservatoriets koncertsal.
Læs mere...

FOR DE UNGE: KONCERT MED INTRODUKTION

Til de fleste koncerter i Concerto Copenhagens egen koncertserie i København tilbydes gratis overværelse af en koncert for skoleklasser. Forud for koncerten kommer vi ud på skolen og giver en introduktion. Målgruppe: 5.-10. klassetrin, gymnasiet.
Læs mere...

for de indlagte: BAROK PÅ RIGET

I samarbejde med Rigshospitalet i København laver Concerto Copenhagen 1-2 projekter om året, hvor en musiker-trio spiller for de indlagte, deres pårørende og personalet rundt omkring på afdelingerne. Få et indtryk her...

FOR DE UNGE: SAMARBEJDSPROJEKTER MED UDDANNELSESINSTITUTIONEr – bach's ekko

Concerto Copenhagen kan indgå i særlige samarbejdsprojekter sammen med uddannelsesinstitutioner. I 2013 gennemførte Concerto Copenhagen et meget spændende og innovativt samarbejde med Sonic College i Haderslev kaldet "Bach's Ekko" - læs om dette projekt og se resultaterne af de studerendes arbejder her...

For de unge: gratis adgang!

Vidste du at der er gratis adgang for børn og unge under 16 år til langt de fleste koncerter i Concerto Copenhagens egen koncertserie i København? Det er bare at møde op.

for de ældre: koncerter på plejehjem og andre institutioner

I samarbejde med Københavns Kommune kan Concerto Copenhagen tilbyde gratis optræden på plejehjem og aktivitetscentre. For information om hvordan man opnår støtte til at afholde et sådant arrangement læs her...