Poul Høxbro

Poul Høxbro optræder med Concerto Copenhagen både som leder af særlige projekter og som solist ved koncerter og har været tilknyttet orkestret siden 2011.

Poul Høxbro er en ægte musikalsk og kunstnerisk pionér. Han er blevet kaldt “det lille instruments store mand”, og sandt er det, at han – som ingen anden i verden – har formået at løfte middelalderens instrumentkombination af fløjte-&-tromme, spillet af én og sammen person, ud af raritetskabinettet og ført den til vidt forskellige koncertscener verden over. På eksklusive scener for kammermusik, som solist i nykomponeret opera på Den Kgl. Opera i København, på scener for traditionel musik, som teatermusiker, i fussions- og såkaldt cross-overmusik samt på CD har han rørt og begejstret publikum med sin virtuositet og store musikalske indlevelse, som synes at sprænge rammerne for, hvad som er muligt på hans “små” instrumenter. Instrumenter, der, ud over enhåndsfløjterne-&-trommen, omfatter allehånde historiske slagtøjsinstrumenter og folkelige fløjtetyper. I 2013 blev han således udvalgt som én ud af ni af de bedste traditionelle fløjtenister fra hele verden til at lave projektet “Magic Flutes” ved Tysklands største folk- og world music festival i Rudolstadt.

Siden 2012 har han desuden designet og fungeret som musikalsk leder af flere projekter med barokorkestret Concerto Copenhagen.

Da Poul Høxbro modtog Danmarks Radios Symfoniorkesters hæderspris, Emil Holms legat, var det for sit arbejde “som middelaldermusikkens ambassadør”, men hans repertoire spænder over langt mere. Skandinavisk folkemusik, britiske country dances, franske baroksuiter og dansk rokokomusik for at nævne et par eksempler. Desuden er PH en hengiven og opskattet historiefortæller. Han har høstet et utal af roser for sin dramatiske og medrivende måde at berette på. Såvel på dansk som engelsk, tysk og svensk.

Hans unikke arbejde og viden gør naturligvis også Poul Høxbro efterspurgt som kursus- eller foredragsholder, og som sådan har han virket i både USA, Australien og Europa. I 2012 for første gang bl.a. ved den navnkundige Schola Cantorum Basiliensis i Basel.

Poul Høxbro har medvirket ved en lang række andre indspilninger for henholdsvis Classico Records, ABC-records, Move Records, Exlibris, Sony Music, Gefion Records, Chandos, Universal og Naxos. Her kan han opleves som solist og gæst i vidt forskellige sammenhænge. Fra paukist i Concerto Copenhagen til improvisationspartner med bl.a. Marylin Mazur.

Poul Høxbro har baggrund i både rock- og folkemusik, og det var en ni måneder lang musikalsk dannelsesrejse (1981-82) i Peru, Bolivia og Argentina, der blev afgørende for Poul Høxbros beslutningen om en musikalsk løbebane.

I 1986 blev han optaget på Det fynske Musikkonservatorium med blokfløjte som hovedfag. Han tog diplomeksamen i 1992 og debuterede fra solistklassen i 1994 med usædvanlig rosende omtale. Gennem studietiden beskæftigede PH sig overvejende med ny kompositionsmusik. Dette førte til uropførelser af både kammermusik og solostykker, og så forskellige komponister/musikere som Aksel Borup Jørgensen og Palle Mikkelborg har tilegnet ham soloværker for blokfløjte. Fra 1994 til 2000 underviste han på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han var én af nøglepersonerne i opstarten af Musik/Performer-uddannelsen.

Læs mere om Poul Høxbro på www.poulhoxbro.dk...