Alfredo Bernardini

Alfredo Bernardini er Concerto Copenhagens 1. gæstedirigent og leder 1-2 projekter årligt. Alfredo har været tilknyttet Concerto Copenhagen siden 2009.

Alfredo er født i Rom og uddannet oboist fra konservatoriet i Haag. Som specialist i barokobo optræder Alfredo som solist over det meste af verden med ledende tidlig-musik ensembler som Freiburger Barockorchester, The English Concert, Amsterdam Baroque Orchestra med flere.

Alfredo bygger kopier af historiske oboer og er desuden en anerkendt forsker og skribent inden for blæseinstrumenternes historie. Han er tilbagevendende underviser på forskellige musikkurser i bl.a. Urbino, Venedig og Innsbruck. Han har siden 1992 undervist i barokobo ved Amsterdams konservatorium og siden 2002 ved Escola Superior de Musica de Cataluña i Barcelona.

For nylig var Alfredo solist i Concerto Copenhagens meget vellykkede uropførelse af Karl Aage Rasmussens koncert for barokobo og barokstrygere.

Anmeldelse

Laurbær til moderne barokorkester

»En moderne obokoncert for barokorkester med historiske instrumenter? En fortræffelig idé! Resultatet var måde smukt og fascinerende. [...] Koncerten fortjente i den grad en stor laurbærkrans, for vi har her nogle ærværdige helte i både komponist og i orkester. De kommende 25 år [...] er bestemt mere end lovende.«

Jeppe Rönnow
Politiken, 13/6 2016
Se den originale anmeldelse…
Anmeldelse

Drømme og mareridt i kirken

»Der er sækkepibelyde og masser af andet fjas i det korte, charmerende stykke, som Concerto Copenhagen-musikerne i lighed med det øvrige program spillede med stort overskud og næsten smilende instrumenter. En glad og givende koncert i det gamle kirkerum.«

Peter Dürrfeld
Kristeligt Dagblad, 3/11 2015