Om os

Concerto Copenhagen

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende ensemble indenfor tidlig musik og et af de mest spændende og innovative barokorkestre i verden. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt Concerto Copenhagens kendetegn – den gamle musik gøres vital, relevant og nutidig.

I 1999 blev den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, tilknyttet som ensemblets kunstneriske leder. Han modtog i 2007 Léonie Sonnings Musikpris.

Skandinavisk oprindelse

Mødet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har ført til en spændende, kunstnerisk og musikalsk rejse, værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Ensemblet har formået at kombinere et repertoire bestående af velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse.

Gennem årene har Concerto Copenhagen samarbejdet med mange af tidens store internationalt kendte kunstnere inden for den tidlige musik som f.eks. Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter, Sonia Prina, Vivica Genaux, Andrew Manze, Andrew Lawrence-King, Reinhard Goebel, Ronald Brautigam, Jordi Savall og Alfredo Bernardini, som er ensemblets 1. gæstedirigent. Fra 2015 til medio 2017 var den danske komponist Karl Aage Rasmussen tilknyttet som huskomponist og ledsagede orkestret på en spændende rejse ind i den nutidige musiks verden, hvilket førte til meget anmelderroste uropførelser.

International bevågenhed

Concerto Copenhagens CD-indspilninger for det tyske CPO, Deutsche Grammophon og BIS, såvel som DVD-produktioner for Harmonia Mundi og Decca, har opnået stor international bevågenhed og er blevet belønnet med prestigefyldte priser. Dette har ført til invitationer fra mange af Europas førende koncerthuse og festivaler, såvel som turnéer til USA, Japan, Brasilien, Mexico, Australien og Kina. De udenlandske anmeldelser afspejler oplevelsen af et internationalt orkester på topniveau.

Concerto Copenhagens samarbejde med den italienske operainstruktør Deda Cristina Colonna har ført til flere yderst succesfulde operaproduktioner i København.

I 2016 fejrede Concerto Copenhagen sit 25-års jubilæum med en lang række spændende projekter og events.

Samarbejdspartnere og støttegivere

Concerto Copenhagens mediepartner DR P2 Musik optager og transmitterer mange af koncerterne i Danmark og via EBU i det meste af verden, hvorved hver af ensemblets live-koncerter høres af gennemsnitligt 15 millioner lyttere verden over.

I Danmark er den væsentligste samarbejdspartner Det Kongelige Teater, hvor ensemblet medvirker i en operaproduktion cirka en gang per sæson. Af de seneste produktioner kan nævnes operaer af Purcell, Monteverdi og Mozart samt opførelser af nogle af Händels mest elskede operaer med bl.a. kontratenor Andreas Scholl som hovedrolle i både Julius Cæsar og Partenope.

Orkestret er støttet af Statens Kunstråd og er Danmarks mest musikeksporterende klassiske ensemble.